Jong Metropole voor muzikale toptalenten

Zaterdag 9 januari was de lancering van een nieuw project: Jong Metropole. Dit is een samenwerking tussen het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met als doel 60 jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. Vanaf half februari kunnen studenten zich inschrijven via mo.nl, njo.nl en njjo.nl. Het project is mogelijk dankzij de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Jong Metropole bestaat uit verschillende onderdelen; een tournee, masterclasses en twee Awards.


Tijdens de Jong Metropole Tour werken de musici in volledige ‘Metropole Orkest’-bezetting of in kleinere ensembles aan vernieuwende producties en ontstaan er kruisbestuivingen van diverse muziekgenres. Daarnaast biedt Jong Metropole de deelnemers de mogelijkheid masterclasses en workshops te volgen van befaamde gastsolisten en de specialisten van het Metropole Orkest.
Jong Metropole vormt een aanvulling op het huidige onderwijs en het aanbod van talent-ontwikkelingsprojecten.
Bij dit initiatief horen twee nieuwe Awards: de Rogier van Otterloo Award en de Keep an Eye Outstanding Talent Award. De Rogier van Otterloo Award is een stimuleringsprijs van €5.000 voor de meest talentvolle jonge componist, arrangeur, dirigent of orkestleider. De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt toegekend aan die musicus die zich het meest onderscheidt als verbinder binnen de groep. De winnaar ontvangt een bedrag van €2.500 voor verdere muzikale ontwikkeling en de gelegenheid een beurs aan te vragen voor een studie in het buitenland.

 

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken