Nynke Dijkstra wint 1e prijs Muziekwedstrijd!

Op 14 februari 2016 vond de finale van De Muziekwedstrijd plaats in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking reikten juryvoorzitter Edwin Rutten en presentator Maurice Lede (Klokhuis, Zapp) de prijzen uit voor een publiek van bijna 1000 man. Harpiste Merle van der Lijke (11 jaar, Ter Steeg), saxofoniste Aliza Farber (11 jaar, Amstelveen) en klarinettiste Nynke Dijkstra (11 jaar, Terkaple) wonnen een 1e prijs. De Muziekwedstrijd, een online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, is het nieuwste project van het Prinses Christina Concours. Met zo’n 800 deelnemers is de eerste editie een groot succes.

 

Tijdens de finale traden 10 finalisten op voor de jury, bestaande uit zangeres Giovanca, drummer César Zuiderwijk, pianist Ralph van Raat, violiste Rosanne Philippens en Edwin Rutten. Alle deelnemers aan De Muziekwedstrijd waren uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Het werd een feestelijke middag met optredens van jonge muzikanten en een regen aan prijzen.

Over De Muziekwedstrijd
Van 1 oktober t/m 31 december 2015 daagde De Muziekwedstrijd kinderen van 4 t/m 12 jaar uit om online een filmpje van hun eigen muziekoptreden in te sturen. Kinderen konden alleen of samen met hun muzikale vriendjes meedoen, met ieder instrument, op elk niveau en in iedere muziekstijl. Zo’n 800 kinderen deden mee. Alle inzendingen zijn te zien op www.demuziekwedstrijd.nl en de gelijknamige app. Tijdens de wedstrijd kon het publiek al stemmen op het ‘filmpje van de maand’, het ‘mooiste’, het ‘grappiste’, het ‘origineelste’ en het ‘coolste’ filmpje. De winnaars van deze publieksprijzen werden op 14 februari ook in het zonnetje gezet.

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken