International Symphonic Wind Band Festival

Het International Symphonic Wind Band Festival doet Utrecht deze zomer een week lang bruisen van de symfonische blaasmuziek. Van zaterdag 15 t/m zondag 23 juli geeft de crème de la crème uit de internationale muziekwereld haar visitekaartje af met concerten in TivoliVredenburg en optredens in de Utrechtse openlucht. Publiek kan genieten van (semi-)professionele orkesten uit o.a. de VS, Ierland, Spanje, Italië, Hong Kong, Singapore, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Zij nemen solisten mee zoals Joseph Alessi (solo-trombonist New York Philharmonic), baritonsaxofonist Henk van Twillert en Jörgen van Rijen (Koninklijk Concertgebouworkest) en klarinettist Leo Kim. Het festival wordt afgesloten door de Simon Bolivar Youth Symphonic Band uit Venezuela.

Het International Symphonic Wind Band Festival bestaat uit een serie van tien concerten van veertien orkesten in de grote zaal van TivoliVredenburg en diverse openbare activiteiten in de Utrechtse binnenstad. Denk aan muzikale botenparades op de grachten, lunchconcerten in de sfeervolle Jacobikerk en Janskerk en openluchtoptredens op de Stadhuisbrug.

Het International Symphonic Wind Band Festival is onderdeel van de tweejaarlijkse internationale WASBE-conferentie. Georganiseerd door de World Association for Symphonic Bands and Ensembles heeft deze bijeenkomst als doel de actuele stand van zaken van de internationale symfonische blaasmuzieksector onder de loep te nemen. Deelnemers van over de hele wereld komen bij elkaar voor lezingen, panelgesprekken, masterclasses, onderzoekspresentaties, repertoiresessies en concerten. De conferentie vindt plaats in het Utrechts Conservatorium en in TivoliVredenburg. De World Association for Symphonic Bands and Ensembles is de enige internationale organisatie van dirigenten, componisten, solisten, uitgevers, docenten, instrumentmakers, instanties, verenigingen en ‘vrienden van de blaasmuziek’. WASBE heeft meer dan 1000 leden uit meer dan 50 landen van over de hele wereld.

www.wasbe2017.com

 

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken