Kick-off Gent Klarinet Hoofdstad 2015

beeldklarinetbijconservatoriumgentOp 23 november organiseren International Music Promotion en het Conservatorium te Gent het laureatenconcert van de Open Benelux Clarinet Competition, die in mei van dit jaar plaatsvond. Tegelijkertijd is dit het startschot van Ghent Clarinet Capital 2015, een klarinetjaar dat zal bestaan uit de derde editie van de Internationale Klarinetcompetitie en uit de vijfde editie van het Europees Klarinetfestival. Alles vindt plaats in de MIRY Concertzaal van het Conservatorium/School of Arts van de HoGent.
Ter gelegenheid van dit hele evenement ontwierp de Latemse kunstenaar Wim Deprez een vier meter hoog beeld (zie afbeelding). Dit is op 23 november op de achtersikkel van het Conservatorium geplaatst.

Open Benelux Clarinet Competitie 2014
De Open Benelux Clarinet Competition vond plaats op 10 en 11 mei van dit jaar. Deze wedstrijd was bedoeld voor leerlingen uit het Deeltijds Kunstonderwijs, allen jonger dan 18 jaar. Er waren meer dan 100 inschrijvingen vanuit 10 landen. De jury onder het voorzitterschap van Gunther Broucke, intendant van het Brussels Philharmonic, werd samengesteld uit docenten uit het Deeltijds Kunstonderwijs (Vlaanderen/Wallonië/Brussel), aangevuld door een aantal internationale professoren en solisten. Er werd opgetreden in 3 categorieën; lagere graad (tot 12 jaar), middelbare graad (13-15) en hogere graad (16-18). Er werd telkens een internationale laureaat en een Benelux laureaat geselecteerd.

Ghent Clarinet Capital 2015
Voorafgaand aan dit laureatenconcert wordt de start gegeven voor het project Ghent Clarinet Capital 2015. Dit evenement loopt van 7 tot en met 19 april 2015. Het project omvat:
• de derde editie van de International Clarinet Competition Ghent. Deze ‘Koningin Elisabethwedstrijd voor klarinet’ bestaat uit vier rondes. De finales vallen op 17 en 18 april en worden begeleid door het Brussels Philharmonic en het Litouwse Ciurlionis String Quartet. De jury, eveneens onder voorzitterschap van Gunther Broucke bestaat uit solisten en pedagogen aan internationale orkesten en universiteiten.
• het vijfde European Clarinet Festival met concerten, masterclasses, clinics en optredens door diverse topsolisten en -ensembles.

Planning 23 november
10.00 — Onthulling van het beeld / toespraken door Dhr. Jan Briers, Gouverneur Oost-Vlaanderen Dhr. Wim De Temmerman, decaan HoGent, School of Arts Dhr. Gunther Broucke, intendant Brussels Philharmonic en voorzitter van de jury dhr. Eddy Vanoosthuyse, International Music Promotion en docent HoGent School of Arts
11.00 — Laureatenconcert in de Miry Concertzaal: Recital door Chio David (FR), Johnny Deschamps (BE), Parulski Szymon (PL), Emile Souvagie (BE), Sale Elena (IT), Koen Ubaghs (BE) / uitreiking van de prijzen van de Benelux Klarinet Wedstrijd 2014
12.00 — receptie in de hal van de Miry Concertzaal

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken