David van Maele wint online wedstrijd

Op het laatste nieuwjaarsconcert van het Vlaamse Bevers Harmonieorkest speelde klarinettist David Van Maele het tweede klarinetconcerto van de Spaanse componist Oscar Navarro. Het leverde hem de eerste prijs in een internationale online competitie op.
David speelt al sinds 2002 mee met het orkest. De Tieltenaar wou al een tijdje eens een solowerk uitvoeren begeleid door het Bevers Harmonieorkest. Dit jaar koos dirigent Bert Decavel om het tweede klarinetconcerto op het programma van het nieuwjaarsconcert te plaatsen en vroeg David als solist. Tevens liet de componist van het werk, de Spanjaard Oscar Navarro, weten dat er een internationale competitie liep voor de beste uitvoering van dit concerto in welke bezetting dan ook.

Op 26 januari 2015 werden de zes finalisten van de competitie bekend gemaakt: samen met de Spanjaarden Mariano Cortias, Wolfgang Puntas en Carlos Cloquell, de Amerikaan Donald Henig en de Zwitser Beat Rosenat behoorde de inzending van David met het Bevers Harmonieorkest tot de kanshebbers. Op donderdag 5 februari viel de beslissing: de juryleden Jose Franch-Ballester, José Gonzalez Granero en de componist Navarro zelf achtten de prestatie van de Belg de beste en bekroonden zo David Van Maele, en dus ook de muzikanten van het Bevers Harmonieorkest met de eerste prijs.

De uitvoeringen zijn online te vinden via YouTube, de links staan ook op de site van de componist: www.onavarro.com. Via www.beversharmonieorkest.be is ook meer informatie en hun eigen uitvoering te vinden.

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken