Anne Overpelt speelt War Concerto van Dirk Brossé

Op zaterdag 13 juni opent projectorkest Nieuw Geluid om 20.15u de nieuwe concertserie ‘Blazen aan het Spui’ in de Nieuwe Kerk in Den Haag in samenwerking met muzikanten van het Residentie Orkest. Met het programma ‘Grenzeloos’ vragen klarinettiste Anne Overpelt en Nieuw Geluid aandacht voor vluchtelingen en het werk van Vluchtelingenwerk Nederland. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nieuw-geluid.nl of www.ldt.nl.

Het War Concerto In ‘Grenzeloos’ staat het War Concerto van de Belgische componist Dirk Brossé centraal: een indrukwekkend stuk waarin de soloklarinet het verhaal vertolkt van de 9-jarige vluchteling Boris. Ook zijn er tekeningen te zien die gemaakt zijn op de muziek van het War Concerto. Anne heeft hiervoor op verschillende scholen met kinderen uit groepen 6, 7 en 8 gewerkt. De tekeningen zijn niet alleen te bewonderen, maar ook te koop. De opbrengsten van deze verkoop gaan volledig naar Vluchtelingenwerk Nederland.
Soliste Anne Overpelt: ‘Het War Concerto heeft mij geraakt vanaf het moment dat ik het werk voor het eerst hoorde toen ik 16 jaar was. Daarom wil ik heel graag dat anderen dit ook kunnen ervaren. De soloklarinet vertelt het verhaal van de jongen, het orkest vertelt wat er om de jongen heen gebeurt en heeft net zo’n uitdagende rol.’
Speciaal voor de opening van ‘Blazen aan het Spui’ is gelegenheidsensemble ‘RONG’ geformeerd met spelers van het Residentie Orkest en Nieuw Geluid. RONG opent het programma met delen uit ‘Die Schöpfung’ van Joseph Haydn, in een bewerking voor twaalf blazers en contrabas. Verder staan op het programma: 'Rêverie’ van Claude Debussy en ‘Divertissement’ van Jacques Ibert.

Nieuw Geluid is een projectorkest uit Den Haag dat bijzondere projecten uitvoert. Het orkest durft buiten de gebaande paden te treden met eigenwijze programma’s en samenwerkingen met andere kunstvormen. Daarmee biedt het orkest een vernieuwend podium voor ambitieuze musici uit de Haagse regio.

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken