Serenade

Bezetting
klarinetorkest

Componist
Paul Dzon

€ 17,50

Abonneeprijs: € 15,75

Klarinettist en componist Paul Dzon (Maastricht, 1957) studeerde klarinet bij Bert van den Akker en HaFa-directie bij Hubert Cardous en Martin Koekelkoren aan het Maastrichts Conservatorium. In 1979 leidde dit tot het diploma Docerend Musicus klarinet, in 1980 gevolgd door Directie HaFa en in 1981 door het diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie deed hij in het Hongaars-Roemeens ensemble 'Haira' de nodige speel- en arrangeerervaring op, waarmee hij in zijn latere arrangementen en composities zijn voordeel deed. Sinds 1980 speelt Paul bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine te Rotterdam. Bij het Egerländer gezelschap 'Herman Engelbertinck und sein Egerländer Musikanten' is hij één van de vier vaste houtblazers.

Vanaf 1987 arrangeert en componeert Paul Dzon voor onder andere fanfare, harmonieorkest, klarinetkwartet, saxofoonkwartet en malletband. Voor blaasorkest schreef hij onder andere Kolo, Caçak, Hora en Saxomania. Voor viool en harmonieorkest bewerkte hij Cîocalia, Zwei Gitarren en Valse Triste. Diverse van zijn composities en arrangementen zijn door de Marinierskapel op cd gezet. Ook verschenen veel werken in druk bij Mansarda muziekuitgeverij.

De Serenade werd gecomponeerd in 1994, in opdracht van een collega die ook bij de Marinierskapel speelde. De oorspronkelijke bezetting was 12 basklarinetten. Later maakte Paul er bewerkingen van voor andere ensembles.

De componist over het stuk: "Ik heb een grote voorliefde voor Balkanmuziek met zijn onregelmatige maatsoorten. Ik vond het daarbij een uitdaging een stukje te schrijven met onregelmatige maatsoorten, maar niet in een specifiek Balkanidioom. Belangrijk vind ik het dat de muzikanten plezier ontlenen aan het spelen van deze muziek, terwijl de luisteraar ook aangename momenten beleeft. Het is muziek geschreven voor uitvoerders én luisteraars!"

bezetting: 3x (bes)klarinet, altklarinet en basklarinet (tot lage es), optioneel: contra-alt of contrabasklarinet
niveau (A-D): C
tijdsduur: ca. 2'30

Prijzen en verzending

  • Alle prijzen inclusief btw
  • Verzendkosten: € 2,50 per verzending binnen Nederland (buiten Nederland: € 6,-)
  • Levertijd: 4 dagen

10% korting

U krijgt 10% korting op alle bladmuziek als u abonnee bent van de Klarinet. Neem nu voordelig een abonnement. 

Naar het actieaanbod

Komende bladmuziekuitgaven:

  • Introduction Cantata 'John of Damascus' van Taneyev (klarinetorkest)
  • Snorkelen van Hans Rosinga voor klarinettrio
  • Duetten van Rossini
  • Moessorgki's Schilderijen- tentoonstelling voor klarinetorkest

Kom dus snel weer terug!

 

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken