Klarinetdagen in Borculo en Oss

lutehoekstraBIN/Selmer organiseert op zaterdag 30 september en 22 oktober 2017 Klarinetdagen in resp. Borculo en Oss. Deze Klarinetdagen staan o.l.v. Lute Hoekstra (voormalig solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) en is geschikt voor klarinettisten vanaf niveau B/C of met 4 jaar speelervaring. Aanvang: 10.00 uur, afsluiting omstreeks 16.00 uur. Inschrijfgeld: € 15. Meer informatie/aanmelden: www.selmer.nl.

Workshops actieve ademhaling: 22 okt. en 26 nov.

Ton Janssen geeft op 22 oktober (in Diest, B) en 26 november (in Ittervoort, NL) uitleg over de 'actieve ademhaling' aan koperblazers, houtblazers, zangers en sprekers. Hij richt zich op zowel beginnende en gevorderde muzikanten.
Om ontspannen en met een groot bereik te kunnen spelen heb je een actieve ademhaling nodig: een ademhaling die goed getraind en technisch optimaal is. De Masterclass ‘Actieve ademhaling’ gaat in op verschillende aspecten: het trainen van de inademing op diepte en uithoudingsvermogen en het beheersen van de luchtsnelheid bij het blazen. Door deze aspecten gericht te trainen verbeter je, toon, omvang en uithoudingsvermogen bij het spelen. Naast de Masterclass bestaat de mogelijkheid voor privésessies of kleine groepen. Tijdens de Masterclass en privésessies krijg je de mogelijkheid om te trainen met verschillende trainingsapparaten.

Lees meer: Workshops actieve ademhaling: 22 okt. en 26 nov.

Ávila cursus Julian Menéndez editie XXII

Zoals elk jaar wordt ook komende zomer de Julián Menéndez klarinet- en basklarinetcursus georganiseerd in Ávila, Spanje. De cursusdata zijn 16-24 juli 2017 en inschrijven kan tot en met 8 juli (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voor basklarinet is de cursus dit jaar nog aantrekkelijker: naast docenten Henri Bok en Luis Gomes heeft de organisatie de Duitse meesterpianist Rainer Maria Klaas kunnen engageren, hij kent het basklarinetrepertoire zeer goed.

Clarinetissimo 2017

Clarinetissimo 2017 vindt plaats van 4 t/m 7 januari in het Stedelijk Conservatorium Brugge. Het doel van dit evenement is om gepassioneerde en geïnteresseerde klarinettisten met een mooi artistiek niveau de gelegenheid te geven om deel te nemen aan het Clarinetissimo Festival - niet alleen als student maar ook als uitvoerder samen met de faculteit van internationale solisten/professoren (zie onder).

Lees meer: Clarinetissimo 2017

Workshop Klarinet met Bart Watté

Op zaterdag 13 mei 2017 (13.00-18.00 uur) presenteert de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth 'Groots als mineur', een concert met solist Bart Watté. Op dezelfde dag organiseert de harmonie ook een workshop klarinet met Bart Watté (eerste solist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, componist, dirigent). 

  • Deelnameprijs: €17 (inclusief inkomkaart ter waarde van €10 voor het concert en vieruurtje), voor €8 extra kunt u ook een spaghetti ter plaatse nuttigen.
  • Locatie (concert en workshop): Feestzaal Sint-Elisabeth, Sen.G.Ruttenstraat 21 in Dilsen-Stokkem. 
  • Meer info en inschrijving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of kijk hier: www.facebook.com/events/1155490691238883

De langste fanfare (ook voor klarinettisten!)

Naar aanleiding van hun 10-jarig jubileum nodigt 'Die Verdammte Spielerei' in Vlaanderen iedereen uit om mee te doen in de langste fanfare op 29 oktober 2016 te Brugge. Iedereen kan deelnemen, of je nu graag trommelt, blaast of liever triangelt. En ook als je geen instrument bespeelt, kun je mee marcheren. Iedereen krijgt een gratis marcelleke. Aanmelden kan via www.delangstefanfare.nl, hierop is ook de muziek te vinden.

Klarinettendag in Melick

Op 10 december organiseert de Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne een Klarinettendag o.l.v. Arno Piters (solo-klarinettist van het Concertgebouworkest). De dag vindt plaats in 't Aad Raodhoes te Melick. Er kan actief worden deelgenomen door klarinettisten vanaf hafa-C-niveau. De deelnemers bereiden een etude of solowerk voor dat ze (deels) ten gehore brengen. Thema''s die aan bod komen, zijn onder andere ademhaling, houding en embouchure. Aanmelden als toehoorder is ook mogelijk. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Nieuwe bladmuziek:

Serenade van Paul Dzon
voor klarinetorkest

Naar de Klarinet bladmuziek shop

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken