2e Walter Boeykens Clarinet Festival

Wenzel FuchsVan woensdag 14 tot en met zondag 18 februari 2018 vindt het tweede Walter Boeykens Clarinet Festival plaats in Enschede. Centrale gast is Wenzel Fuchs (foto), soloklarinettist van de Berliner Philharmoniker. Het programma omvat: auditietraining, vijfde Walter Boeykens Klarinetdag en meerdere concerten: ‘Shifting Images’ door Michel Marang, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht met solisten Wenzel Fuchs en Joris Roelofs, Orkest van het Oosten met solist Wenzel Fuchs en het Valerius Ensemble met solisten Wenzel Fuchs en André Kerver. Op zaterdag 17 februari is de vijfde Walter Boeykens Klarinetdag met verschillende workshops. Kijk op www.clarinetfestival.nl voor meer informatie.

15 jaar Kurios Klarinetkwartet

15jaarKuriosZaterdag 11 november viert het Kurios Klarinetkwartet zijn 15-jarig bestaan met een feestconcert. Tijdens dit concert blikt het kwartet terug op 15 mooie jaren en krijgt het publiek alvast een voorproefje van de nieuwe plannen. Tijdens het feestconcert zijn andere klarinettisten (beginners of gevorderden) welkom om mee te spelen.
Locatie: Cultureel Centrum ’t Nut in Warnsveld (Zutphen, GLD), aanvang: 15.00 uur (aanvang repetitie klarinetensemble: 14.00 uur). Kaarten: €5,- voor jeugd t/m 18 jaar en €10,- voor volwassenen (voor wie mee wil spelen: dit bedrag is inclusief bladmuziek die per e-mail gestuurd wordt). Aanmelden klarinetensemble: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klarifest: de wondere wereld van de klarinet

Nieuw Geluid (Haags collectief voor blazers, strijkers en slagwerkers) organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 oktober samen met het Residentie Orkest een heel gevarieerd klarinetprogramma. Op 7 oktober overdag organiseert het Residentie Orkest een klarinet-bootcamp door diverse topklarinettisten. Aan het einde van de middag is er in de Nieuwe Kerk in Den Haag een interactieve College Tour, waarin wordt geëxperimenteerd met allerlei facetten van de klarinet. Hierbij valt een klarinet te winnen door het publiek. 's Avonds is op dezelfde locatie een concert met een blaaskwintet van het Residentie Orkest, solist Hans Colbers en spelers van Nieuw Geluid onder leiding van Ali Groen. De dag eindigt met een afterparty met jazzklarinettist David Lukács in het naastgelegen café Pavlov. Voor Klarifest deelnemers is er een extra korting op het Lazy Sunday concert van het Residentie Orkest dat plaatsvindt in het Zuiderstrandtheater op zondagochtend 8 oktober met opnieuw een hoofdrol voor de klarinet.

Lees meer: Klarifest: de wondere wereld van de klarinet

Klarinetdagen in Borculo en Oss

lutehoekstraBIN/Selmer organiseert op zaterdag 30 september en 22 oktober 2017 Klarinetdagen in resp. Borculo en Oss. Deze Klarinetdagen staan o.l.v. Lute Hoekstra (voormalig solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) en is geschikt voor klarinettisten vanaf niveau B/C of met 4 jaar speelervaring. Aanvang: 10.00 uur, afsluiting omstreeks 16.00 uur. Inschrijfgeld: € 15. Meer informatie/aanmelden: www.selmer.nl.

Klarinetten Play In Harderwijk

Op zaterdag 16 september 2017 organiseert de Stedelijke Harmonie Harderwijk haar jaarlijkse Klarinetten Play In, dit jaar onder leiding van dirigent/klarinettist Wendy Biljard. De muziek wordt aan het begin van de dag uitgedeeld, deelnemers zijn tussen 9.00 en 10.00 uur welkom. De dag wordt om 16.30 uur afgesloten met een klein concert voor belangstellenden. Tussen de repetities door zal Wendy vertellen over de klarinet en uitleg geven over onder andere ademhaling en speelmanieren. Deelnamekosten: € 15,- (inclusief lunch, koffie en thee). Meer informatie en de link naar de inschrijving: http://stedelijke-harmonie.nl/ onder ‘Play In’.

Ávila cursus Julian Menéndez editie XXII

Zoals elk jaar wordt ook komende zomer de Julián Menéndez klarinet- en basklarinetcursus georganiseerd in Ávila, Spanje. De cursusdata zijn 16-24 juli 2017 en inschrijven kan tot en met 8 juli (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voor basklarinet is de cursus dit jaar nog aantrekkelijker: naast docenten Henri Bok en Luis Gomes heeft de organisatie de Duitse meesterpianist Rainer Maria Klaas kunnen engageren, hij kent het basklarinetrepertoire zeer goed.

Waterlandse Klarinetdag met NAKK (A'dam)

Op 17 september zijn klarinettisten van alle niveaus vanaf 11.00 uur welkom om deel te nemen aan de Waterlandse Klarinetdag van de Waterlandse Harmonie uit Ransdorp (NH). De workshops (o.a. Folklore- en Balkanmuziek, Ademhaling en articulatie en Basklarinet) worden gegevens door de spelers van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Thijs Zomer (docent van de Waterlandse Harmonie) en Eefje Benning. ’s Middags kan iedereen een wortelklarinet bouwen en vervolgens wordt daar ook op gespeeld. Om 16.00 uur is er een gezamenlijk concert door het NAKK, de Waterlandse Harmonie en het groot Wortelklarinetorkest. Concertlocatie: schuur van Boergondineren, Liergouw 78A, Amsterdam (andere locaties op loopafstand), inschrijfgeld: €15,- (incl. lunch en wortelklarinet). Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., meer informatie: www.waterlandseharmonie.nl/

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken