Parade voor klarinetorkest en 2 marimba's

Bezetting
Klarinetorkest + 2 marimba's

Componist
Bert Heikema 

€ 35,00

Abonneeprijs: € 31,50

Parade van Bert Heikema is een gloednieuw stuk dat op 26 november 2011 in première is gegaan in Groningen met medewerking van twee talentvolle slagwerkstudenten van het Prins Claus Conservatorium: Arjan Jongsma en Coen Dijkstra. Het is een vrolijk, snel en ritmisch werk met een licht Brazilaanse inslag. Meer informatie staat in de Klarinet 77 (november 2011).

Parade is een feeststuk: het werd gecomponeerd in opdracht van het Groningse klarinetorkest Clarinets Unlimited ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan. In een rondo-achtige vorm wordt gezapt tussen allerlei verschillende muziekstijlen, die als in een parade voorbijkomen. Onder de secties zijn er een aantal dansante, in zekere zin kan het stuk gezien worden als een compacte danssuite. De eenheid in het werk wordt bewaard doordat alle secties in het stuk afgeleid zijn van het eerste motief dat in het stuk te horen is: een 'klassieke'stijgende kwart, gevolgd door een meer 'bluesy' dalende kleine terts en verminderde kwint. Het stuk moet een vlot feestelijk tempo hebben. Alle partijen hebben een eigen ritmische uitdaging. De marimba's vormen het ene moment een geheel met de klarinetgroep en opereren het andere moment meer solistisch (als duo).

bezetting: esklarinet, (bes)klarinet 1,2 en 3, altklarinet, basklarinet (tot lage es), contrabas- en/of contra-altklarinet (tot lage es), marimba 1 & 2
niveau (A-D): C+
tijdsduur: ca. 6'.

Beluister een fragment van deze uitgave: 

Prijzen en verzending

  • Alle prijzen inclusief btw
  • Verzendkosten: € 2,50 per verzending binnen Nederland (buiten Nederland: € 6,-)
  • Levertijd: 4 dagen
Bestellen

Abonnee worden

Mis niets van je favoriete muziekinstrument. Neem nu een abonnement.Tijdelijke aanbieding

Losse nummers

Bestel het nieuwste nummer of een eerdere uitgave eenvoudig online.

Los nummer bestellen

Bladmuziek bestellen

Bestel bijzondere bladmuziek voor klarinet van Uitgeverij de Klarinet. 

Bladmuziek bekijken